en helg i örebro,degerfors

i lördags så åkte Jag Elin och Messi iväg till Örebro där vi skulle grilla och umgås med Kent,Marie ,Jossan,Kevin och lilla Smilla. de har nyss flyttat "någon månad sedan" innan bodde de i en etta på ca 20kvm och en trea med en ganska stor balkong, det var en lite udda boende form kollektiv hyresrätt, de fick betala någon depositions avgift som de sen får tebaka när de flyttar, de turas om att städa i trappuppgångar och lite sådär, de hade till å med höns på området så det var rätt så mysigt, så de bodde jätte fint,  när vi kom dit så tog vi en promenad med hundarna och släppte dom i en liten park där i närheten, Messi var jätte busig men Smilla ville inte längre sen Messi hade tjonga te henne med tassen en gång, Smilla gallskrek som en stucken gris även i förebyggande, skulle man nypa te henne lite ifall ho inte lyssna så gallskrek hon så folk runt omkring en trodde väll att en hade ihjäl hun. Men kanske är lite valp fasoner.

Ungefär en timme efter oss kom Kevin och Jossan så vi slängde på grillen och skulle börja grill för alla var hungriga.De hade planerat att vi skulle grilla på en el-grill men de slutade med att vi fick gå in och steka köttet i stekpannan, köp aldrig en el grill de går knappt att grilla körv på ju, jag gillar den där kol smaken som blir när man grillar med briketter eller kol. Vi dukade ute på balkongen å satt där å åt och pratade vi hade jätte trevligt. När kylan kom så gick vi in å såg på Yes Man och den var jävligt rolig men ja såg bara halva för jag somnade te, hade ju vart uppe sen halv 5 ungefär så var sleten.


På söndagen så drog vi på oss skogskläder å åkte med svärfar , svärmor te skogen å plocka svamp och blåbär, jagtyckte att det var hur härligt som helst i skogen, gick och strosade åt lite blåbär åsådär, hundarna sprang som galningar i skogen och mådde underbart. De skulle ju alla hundar får göra minst en gång i veckan, men det finns hundar som inte ens har sett skog under  hela sitt liv de tycker ja är lite synd. Det var dåligt med blåbär men en halv hink kantareller blev de iaf.


Ullabritt å Gert kom å fika på eftermiddagen med sina 3 hunner å det är alltid lika trevligt! Vi tog en promenad och gick upp på ett jale å släppte hunnera precis innan vi gick in på jalet så stog ett rådjur ca 10-15 Meter och titta på oss, det var jätte fint!

På kvällen när vi kom te karlstad så stack ja iväg te Mölnbacka å fiska med Tobbe, vi skulle prova fiske lyckan i lusten men det var helt hopplöst inte ett enda napp. Undra om fiska inte vill nappa när de är så mkt vatten i sjöarna?

 Idag tänkte jag att jag skulle flytta båten upp te Västra örten ist där är det finare badvatten också känner jag till sjön bättre för i Lusten ligger massa "dykare" (stockar som ligger precis i vatten ytan) lite överallt, tobbe trodde att ja menade riktiga dykare hela tiden så han var helt förskräckt :D haha.

Nu ska vi dra te Polisen och fixa ett nytt pass te Älsklingen åxå, hennes går snart ut å vi behöver pass när vi åker te London i september.


Hade najs


Ciao


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0